0
5+1 συμβουλές για νέους γονείς! - pigibebe.gr Blog

5+1 συμβουλές για νέους γονείς!

5+1 συμβουλές για νέους γονείς! - pigibebe.gr

Νιώθετε έτοιμοι για ύπνο, αλλά το μωρό έχει ενέργεια και όρεξη για παιχνίδια ή μήπως είστε κουρασμένοι αλλά πρέπει να κάνετε μικρές βόλτες το μωράκι σας που έχει κολικούς;

Μην νιώθετε μόνοι! Καταλαβαίνουμε ακριβώς την κατάστασή σας, αλλά το μωρό χρειάζεται την μοναδική και ζεστή αγκαλίτσα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε το μωρό να είναι χαλαρό και ανακουφισμένο και εσείς οι γονείς χαρούμενοι και ξεκούραστοι;

  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αυτήν την περίοδο χρειάζεστε ενέργεια και δύναμη, για να ανταπεξέλθετε στις νέες ευθύνες.
  • Μην χάνετε άσκοπα τον χρόνο που σας μένει όταν κοιμάται το μωρό σας.Αυτό το διάστημα μπορείτε να ξεκουράζεστε και τις ερωτήσεις που θέλετε να τις κάνετε αμέσως στον παιδίατρό σας.
  • Μην φοβάστε να ζητάτε βοήθεια από οικείους σας. Έτσι, θα έχετε αποδοτικό χρόνο με το νεογέννητο, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίζετε και το κατάλληλο διάστημα ξεκούρασης.
  • Δώστε προτεραιότητα στην μητέρα και στο νεογέννητο και αφήστε τις δουλειές του σπιτιού να περιμένουν. Όποτε ξεκουραστείτε και έχετε χρόνο θα τακτοποιείτε σταδιακά το σπίτι σας, αφού ό,τι σημαντικότερο είναι η επαφή με το νεογέννητο και η ξεκούραση της μητέρας.
  • Φροντίστε ως γονείς να ξεκουράζεστε όταν κοιμάται το μωρό σας. Συνήθως τα νεογέννητα κοιμούνται αρκετές ώρες, οπότε θα διασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ξεκούραση για εσάς.
  • +1 Αποδεχθείτε την πραγματικότητα και σκεφτείτε ότι είναι ένα δύσκολο διάστημα που θα περάσει!!

Το μητρικό ένστικτο θα είναι ένας πολύ σημαντικός οδηγός σας.

Ό,τι σας ανησυχεί να απευθύνεστε αμέσως στον παιδίατρό σας και να φροντίσετε να διατηρήσετε μια καλή ψυχολογία ως γονείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *