0

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για την μετέπειτα εκπαίδευση του παιδιού σας;

Αυτό που αγαπάμε όλοι είναι το ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!! Και ειδικά για τα μικρά παιδιά είναι μια φυσική διαδικασία για την ψυχαγωγία τους, την εκπαίδευσή τους και την ανάπτυξήτους.

Η σχέση του παιδιού µε το παιχνίδι είναι αµφίδροµη: όσο το παιδί παίζει αναπτύσσειδεξιότητες και όσο αναπτύσσεται βελτιώνει το παιχνίδι του.

Πώς όµως και σε ποιους τοµείς βοηθά το παιχνίδι στην ανάπτυξη του παιδιού;

Με το παιχνίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κατακλυστούν από συναισθήματα, να δηµιουργήσουν την προσωπική τους αβεβαιότητα και αµφιβολία, να έχουν την εµπειρία του απροσδόκητου, να ανταποκριθούν σε νέες καταστάσεις, να διαµορφώσουν φιλίες και τελικά να προχωρήσουν σε αναπτυξιακό δεσµό, που είναι η ισορροπηµένη αίσθηση του εαυτού τους και η δηµιουργία ταυτότητας, µε την τελευταία διεργασία να ολοκληρώνεται, τελικά, στην εφηβεία.

Το παιχνίδι συμβάλλει σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης ενός παιδιού, ενώ είναι ένα μέσο εξέλιξης και κοινωνικοποίησης. Παίζοντας, ένα παιδί αναπτύσσει όλες τις λειτουργίες και δεξιότητες του και συγκεκριμένα:

  • Το παιχνίδι οξύνει τη μνήμη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
  • Μέσω του παιχνιδιού το παιδί εξερευνά τον κόσμο, καλείται να πειραματιστεί, να βρει καινούργιους τρόπους, καινούργιες λύσεις και υποδύεται ρόλους. Αυτό αποτελεί μια πολύτιμη διαδικασία στην εξέλιξη της νοημοσύνης.
  • Στα ομαδικά παιχνίδια, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό να αφομοιωθεί σε ένα παιδί σε ένα ασφαλές πλαίσιο
  • Το παιχνίδι αποτελεί πηγή ευχαρίστησης και είναι γνωστό ότι οι ευχάριστες εμπειρίες επηρεάζουν τη χημική ισορροπία και τη νευρολογική δομή του εγκεφάλου

Ο χρόνος για παιχνίδι είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, σε κάθε ηλικία του παιδιού σας! Παρατηρώντας το να παίζει μαθαίνετε όλο και περισσότερα για το παιδί σας!

Με το παιχνίδι το παιδί µαθαίνει να εργάζεται και να αγαπά, αλλά και να δοµεί την αυτοεκτίµησή του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *