0

Πώς η κλασική μουσική ενισχύει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των νηπίων;

Πώς η κλασική μουσική ενισχύει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των νηπίων; - pigibebe.gr Blog

Εσείς πόσες φορές έχετε σιγοτραγουδήσει στα μικρά σας για να κοιμηθούν ή την ώρα που φαγητού και του παιχνιδιού; Σίγουρα η μουσική είναι μέσα στην ζωή όλων, μας διασκεδάζει, μας ανακουφίζει, αλλά έχει και ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των νηπίων!

Η μουσική βοηθά τα νήπια να ηρεμήσουν και να νιώθουν ασφάλεια, ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην ανάπτυξή τους.

Η κλασική μουσική:

  • Διεγείρει τη νοητική τους ανάπτυξη. Η κλασική μουσική διαθέτει μια ποικιλία από διαφορετικές μελωδίεςρυθμούς και μουσικά όργανα. Αποκτούν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά ακουστικά δεδομένα και να καλλιεργούν αυτό που ονομάζουμε ακουστική μνήμη, μια πολύ σημαντική ικανότητα για την ανάπτυξη των γλωσσικών τους ικανοτήτων.
  • Βελτιώνει την διάθεσή τους. Ακούγοντας μουσική, αυξάνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική διάθεση. 
  • Βελτιώνει τον ύπνο! Η κλασική μουσική λειτουργεί σαν ένα είδος νανουρίσματος που βοηθάει τα παιδιά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα ξεκούραστο ύπνο, ο οποίος φυσικά έχει τεράστια οφέλη για την ανάπτυξή τους.
  • Τονώνει τη συναισθηματική νοημοσύνη τους. Βοηθά στο συναισθηματικό δέσιμο με τους γονείς.  Είναι πιο ευπροσάρμοστα και πιο ικανά να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα, αυξάνοντας έτσι τόσο την κοινωνικότητα όσο και την παραγωγικότητά τους.

Την επόμενη φορά ακούστε όλοι μαζί οικογενειακώς κλασική μουσική! Καλή Ακρόαση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *