0

Εργαζόμενοι γονείς: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια και στην δουλειά!

Εργαζόμενοι γονείς: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια και στην δουλειά! - pigibebe.gr Blog

Αρχικά, το μοίρασμα του χρόνου ανάμεσα στο σπίτι και το γραφείο όταν μάλιστα οι προσδοκίες είναι υψηλές και στα δύο «μέτωπα» δεν είναι επ’ ουδενί εύκολη υπόθεση!

  • Όσες τύψεις κι αν αισθάνεστε όμως γι’ αυτό, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να κάνουν: αν το «δίλημμα» είναι χρήματα για τα προς το ζην και λίγος χρόνος με το παιδί ή μηδέν έσοδα και άπλετος χρόνος με το παιδί, η επιλογή είναι μάλλον προφανής.

Όσο και αν είναι αναγκαίο το να λείπετε από το σπίτι κάποιες ώρες, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά όταν δεν έχετε δουλειά!!

  1. Φροντίστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα και δραστηριότητες παρέα και να ενδιαφέρεστε για την καθημερινότητα του παιδιού με στοχευμένες ερωτήσεις. Μπορείτε να το ρωτήσετε τι του αρέσει ή να σας περιγράψει την ημέρα του και πώς νιώθει.
  2. Προγραμματίστε σωστά τις εξωσχολικές του δραστηριότητες, ώστε να μην λείπει συνεχώς το παιδί σας όταν εσείς είστε στο σπίτι, για να διασφαλίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί.
  3. Ακόμα, ελαττώστε ό,τι μπορεί να σας «τρώει» πολύτιμο χρόνο τα πρωινά, τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα: πληρώστε λογαριασμούς online, κάντε τις αγορές σας μέσω ίντερνετ και αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και αναμονές!
  4. Το Σαββατοκύριακο, σαφώς, έχει τη δική του ομορφιά, γι΄αυτό και θα είναι πολύ όμορφο να έχετε ένα πρόγραμμα είτε αναψυχής είτε ξεκούρασης είτε με όμορφες δραστηριότητεςΘα είναι το αποκλειστικά δικό σας διήμερο με τα παιδιά σας!

Οργανώστε το χρόνο σας αποτελεσματικά και χαρείτε μοναδικές στιγμές με το μωρό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *